A A A
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg

Algemene informatie voor deelnemers

Achtergrond onderzoek
Lichamelijke activiteit is belangrijk voor een goede gezondheid. Slechts de helft van de Nederlandse bevolking beweegt voldoende. Het aantal chronisch zieken neemt dan ook onrustbarend toe. In deze tijd van vergrijzing wordt preventie steeds belangrijker. Een actieve leefstijl speelt bij preventie van ziekten een grote rol. Deelnemers aan hardloopevenementen vormen een unieke groep waarvan het merendeel het hele jaar door sport en dus een actieve leefstijl heeft. Daarom vormen deze hardlopers een unieke onderzoeksgroep om de relatie tussen bewegen en gezondheid beter in kaart te brengen. Hoeveel moet iemand bewegen ter preventie van bepaalde chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte? Heeft starten met bewegen op latere leeftijd nog zin in het kader van gezondheid? Heeft bewegen na het optreden van chronische ziekten een duidelijke effect op het beloop van de ziekte of op ziektebeleving? In de komende jaren wil het Radboudumc antwoord geven op deze en vele andere vragen door het onderzoeken van deelnemers aan hardloopevenementen.

Aanvullende informatie
De officiële informatiebrief met alle informatie over het onderzoek is hier te downloaden (in pdf).

Wie kan deelnemen?
Alle deelnemers aan de Marikenloop, Zevenheuvelenloop en Marathon Eindhoven wordt gevraagd om een online vragenlijst in te vullen over hun gezondheid en leefstijl. Op deze manier ontstaat er een beeld van het effect van een actieve leefstijl op de primaire (voorkomen van ziekten) en secundaire (verminderen van progressie van ziekten) ziektepreventie van jong tot oud.

Controle groep
Daarnaast wordt de leefstijl en gezondheid van deelnemende hardlopers vergeleken met een controlegroep. Iedereen die niet deelneemt aan hardloopevenementen komt hiervoor in aanmerking. Ook alle partners, familieleden, vrienden, buren en kennissen van hardlopers worden daartoe van harte uitgenodigd om de online vragenlijst in te vullen.

Deelnemen aan het onderzoek
Wilt u meewerken aan het Radboudumc Running Research door de online vragenlijst in te vullen? Klik dan hier om met het onderzoek te starten.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (024-3613674).

© 2017 runningresearch.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | powered by RenewMyID