A A A
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg

Health Evidence

De afdeling Health Evidence is een expertisecentrum voor onderzoeksmethodologie in de gezondheidswetenschappen. De disciplines Epidemiologie, Biostatistiek en Health Technology Assessment (HTA) zijn hierin vertegenwoordigd in onderzoek naar oorzaken en prognose van ziekten en implementatie en organisatievraagstukken in de gezondheidszorg. Daarnaast verzorgt de afdeling consultancy voor klinische onderzoekers. Tevens verzorgt de afdeling Health Evidence al jaren hoogwaardig onderwijs in de curricula geneeskunde (jaarlijkse start van 350 studenten) en biomedische wetenschappen (100 studenten).

De groep Epidemiologie van de afdeling Health Evidence is een team van ervaren onderzoekers op het gebied van grootschalig bevolkingsonderzoek. Naast studies naar kanker, reproductiestoornissen en vasculaire aandoeningen biedt de groep stageplekken voor geneeskundestudenten en biomedische wetenschappers in opleiding. Prof. André Verbeek startte destijds als klinisch epidemioloog met de evaluaties van borstkankerscreening samen met onderzoekers van de afdelingen radiologie en pathologie. Gewijzigde voedings- en bewegingspatronen werden al gauw in verband gebracht met de hoge frequentie van kanker en hartfalen. Vandaar ook de lancering in het jaar 2000 van de inmiddels befaamde Nijmegen Biomedische Studie. Hieruit kwamen bijdragen voort aan het risicofactorenonderzoek bij deelnemers van de Vierdaagse in 2008, de Zevenheuvelenloop en de Marikenloop in 2009, alsmede surveys onder 3e jaars geneeskundestudenten in 2009-2010. Aldus is een nieuw onderzoekstraject gestart naar determinanten van “healthy ageing”, metabool syndroom en obesitas-gerelateerde hypertensie.

Running Research Onderzoeksteam Health Evidence

Prof. dr. André Verbeek, arts-epidemioloog
Andre Verbeek  

Prof. dr. André Verbeek is na zijn artsdiploma gespecialiseerd tot epidemioloog. Als hoogleraar verricht hij met zijn team medisch-wetenschappelijk onderzoek naar optimalisering van diagnostiek/screening, oorzaken en preventie van chronische aandoeningen als kanker. Recent initieerde hij studies naar (in)activiteit gerelateerde obesitas. Verder verzorgt hij klinisch epidemiologisch onderwijs in het curriculum geneeskunde en biomedische wetenschappen plus het postacademisch onderwijs voor medisch specialisten. 

     
Dr. ir. Femmie van de Vegt, voedingskundige-epidemioloog
FemmieDV  

Dr. Femmie de Vegt begon haar wetenschappelijke opleiding aan de Wageningen Universiteit, afdeling Humane Voeding. Vervolgens verrichtte zij promotieonderzoek aan de VU Medisch Centrum Amsterdam naar bloedglucose en leefstijlfactoren voor het ontstaan van diabetes en sterfte bij de bevolking van Hoorn. Deze researchervaringen benut zij vanaf 2001 bij de Nijmegen Biomedische Studie als onderzoekscoördinator van het eerste uur. Sedert 2008 is zij tevens studieleider epidemiologie bij de opleiding Biomedische Wetenschappen.

     
Dhr. Erik Brummelkamp, statististisch programmeur
Erik   Drs. Erik Brummelkamp is academisch gevormd in de wiskunde. Zijn werkzaamheden binnen de afdeling Health Evidence richten zich op de ICT van vele onderzoeksprojecten. Binnen het Nijmeegse Vierdaagse Onderzoek richt Erik zich op de analyse van de vragenlijsten en het koppelen van gegevens tussen de verschillende edities.
     
 
   

© 2017 runningresearch.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | powered by RenewMyID